Lite om oss...

Jag heter Annika och bor i Södertälje med min sambo Lasse och våra 7 katter.

Så här började det: Jag har alltid tyckt om djur även om det snarare var hundar än katter fram till 1998 då jag fick min första katt, Tosca. Sommaren därpå var vi på landet på semester och Tosca passade på att ha en romans som resulterade i 4 ljuvliga småttingar. Det var ju inget jag hade planerat precis men eftersom jag förstås ville göra det bästa av situationen så läste jag allt jag kom över om kattuppfödning och på den vägen är det kan man väl säga... Två av småttingarna, Lovika och Lilleman, stannade iallafall kvar hemma.

Jag brukade ofta besöka kattutställningar för att titta på alla dessa fina katter som finns och så väcktes intresset för en raskatt att själv ställa ut. Jag tittade på många olika raser och fastnade sen i birmans blå blick ! En sån skulle jag ha !!! Det var lättare sagt än gjort visade det sig för alla birmor just då verkade vara tingade innan de ens var födda, men efter ungefär ett halvårs letande kunde äntligen lilla Belle flytta hem till mig.

 
Att försöka fota sig ihop med en katt är inte lätt.
Antingen ser jag själv inte klok ut eller också har katten hoppat ur bild...

Jag skulle egentligen bara "prova att ställa ut en gång" för att se om detta med utställning var något för mig. Jag hade turen att få Nurit Pahl som domare första gången och hon blev helt eld och lågor över lilla Belle, det blev många pussar på lillkisse och flera hjärtan på bedömningssedeln så även om det var lite rörigt och krångligt att veta vad man skulle göra så tyckte jag förstås att detta med utställning var något jätteskoj som måste provas igenů och igenů ja det var snabbt man blev biten !

Fortsättning följer...

Jag är medlem i

som är ansluten till SVERAK & FIFe


Birmasällskapet